Sunday, 21 May 2017

Matkustan ympäri maailmaa

Suunnitelmamme kesäloman suhteen ovat olleet avoinna jo jonkin aikaa. Talvi ja kevättalvi laskettelureissuineen vei niin kaiken energian ja ajan, että emme kerta kaikkiaan ehtineet lyödä lukkoon yhtään mitään kesäloman varalle. Perinteisesti olemme karistaneet Suomen (lumi)sateet jaloistamme jo kesäkuun puolella - jotta saisi edes kerran kesässä sen hellemekon tai shortsit päällensä. Kesäkuussa kun harvoin tuppaa tällaisia vetimiä Suomessa tarvitsemaan. Lomasesonki muutenkin on Välimeren maissa vasta kesäkuussa aluillaan, joten silloin on mukavampi lähteä matkaan.

Mutta niin kivaa kuin matkojen suunnittelu onkin, minusta tuntui tällä kertaa kuin olisin tehnyt virtuaalisesti maailmanympärysmatkan. Kohde vaihtui ilta toisensa jälkeen. Milloin bongattiin lentoja Italiaan, milloin Espanjaan ja heti kohta oltiin laittamassa hotelli kyselyitä Balille. Lapsetkin tiesivät jo kysymättäkin mitä me vanhemmat iltaisin teimme, kun molemmat tuijottivat näyttöruutua keskittyneenä otsa rypyssä. Sen siitä saa kun alkaa järkkäämään lomia viime tingassa. Kaikki järkevältä ihanalta vaikuttavat hotellit ja talot olivat järkyttävän kalliita tai sitten nauroimme vatsat kippurassa poikani kanssa niitä sopivan hintaisten majoituskohteiden hirvittäviä kuvia. Onneksi sentään vielä jaksoi naurattaa. Mielessä siinsi myös tuttavaperheen kauhukertomus edelliseltä kesältä siitä, kuinka viikko ennen heidän lomamatkaansa oli käynyt ilmi, että kahdeksi viikoksi vuokrattua huvilaa ei ollut olemassakaan ja huijari oli vienyt rahat.

Lopulta eilen illalla sain buukattua lennot Mallorcalle. Uusi kohde meille kun tuota Ranskaa on tullut koluttua kesät talvet. Nyt pitäisi vielä löytää katto pään päälle. Talo viikoksi ja sitten muutama yö jossain hotellissa. Seuraavat illat kulunevat tätä pähkäillessä. Minne päin saarta sitä oikein pitäisi suunnata? Ideoita, anyone? Auton aiomme vuokrata, joten sillä pääsee liikkumaan kivasti eli pelikenttänä on koko saari. Niin ja ilman uima-allasta lapsiperhe ei kai selviä. Kaikki vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan.

Mukavaa sunnuntain jatkoa.

T. Nim. "Yksi lomakuumeilija"

No comments:

Post a Comment